Önkéntesek

Az évek során nagyon sok ember segített a birtok kialakításában, működtetésében. Faültetés, árokásás, kerítés-telepítés, trágyázás, talajtakarás, csemeték oltása, építési munkák, tüzifagyártás – csak néhány a felmerülő munkákból. Ezúton is köszönjük a birtokon megfordult önkéntesek munkáját! Ez itt a reklám helye: a munkákban segítségünkre volt a gazdadiszkont.hu weboldal csapata is. 🙂 

Munkából jellemzően több van mint időből, ezért szinte mindig örülünk annak, ha valaki szeretne csatlakozni, akár 1-1 napra. Cserébe szívesen megosztjuk veled a tapasztalatainkat, tudásunkat. Az önkénteseknek ezenkívül természetesen étkezést biztosítunk, illetve távolabbról érkezőknek szállást is tudunk adni – ennek az éppen aktuális lehetőségeit és részleteit személyesen egyeztethetjük. Ha érdekel a lehetőség, keress minket!

Jelen vagyunk a Workaway rendszerben is, ahol a profiloldalon az eddigi (külföldi) önkénteseink által írt visszajelzéseket is elolvashatod.

Idénymunkák, nagyobb lélegzetű projektek során kalákákat, vagy akár ún. permablitz-eket is szervezünk. Mindegyiknek lényege, hogy több ember összejön egy-két napra, és egy konkrét feladaton dolgozunk. A permablitz a kalákának egy speciális fajtája, ahol permakultúrás tervezés után történik a kivitelezés. Az ilyen közösségi megmozdulásokat itt a weboldalon és a Facebook oldalunkon is meghirdetjük.