Zöldhulladék

Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy a kertben keletkező zöldhulladékot elégetik, ez azonban a lehető legrosszabb megoldás. A levegőben életveszélyes anyagok keletkeznek az égés során, az értékes szerves anyagok pedig kárba vesznek. A már így is terhelt légkörnek nincsen szüksége még több mérgezésre. A zöldhulladékot vissza kell juttatni a tápanyagkörforgásba. Ennek a legegyszerűbb módja a talajtakarás és a komposztálás.

Ha nincs lehetőséged a zöldhulladék természetbarát kezelésére, akkor szívesen segítünk. A birtokon bármikor fogadunk kerti munkák során keletkező zöldhulladékot. Nálunk ingyen lerakhatod, a fajtájától függően talajtakarásra, komposztálásra fogjuk használni, így a szerves anyag visszatér a körforgásba és nem terheli a levegőt. A lerakóhely a Vásárút végén található, könnyen megközelíthető.

A hosszúhetényi Gyalogút Alapítvánnyal közösen részt veszünk az avarégetés megszüntetését célzó civil mozgalomban. A helyi önkormányzattal együttműködve igyekszünk a megoldás részévé válni zöldhulladék-befogadó helyként. Az Alapítvány gondozásában megjelent szórólap: